Różnica między żywnością ekologiczną a dzikimi roślinami | ||
Filmik mówiący o chwastach i ich znaczeniu dla ludzkiego organizmy, oraz o różniczy pomiędzy żywnością eko oraz dzikimi roślinami które pozornie są dla nas niepotrzebne.
Krzem i bor są niezbędne w funkcjonowaniu i regeneracji układu chrzęstno-szkieletowego.
Ok. 90% populacji ludzkiej cierpi na niedobór krzemu i zakwaszenie organizmu.
Bez krzemu nie ma odporności, nie ma życia. Skóra traci elastyczność i zdolność pełnej regeneracji (np. blizny po ranach, długie gojenie się ran).
Kiedy się zranimy, nasz organizm wysyła swoje całe "wojsko krzemowe" dzięki czemu nasze ciało regeneruje się.
Czy pomyśleliście co dzieje się, gdy brakuje nam krzemu?
Bor wpływa na szyszynkę, na potencjał intelektualny, decyzyjność i percepcję.
Bor stymuluje witaminę D3. Niedobór boru obniża przyswajalność wapnia, miedzi i magnezu. Wzmaga wydalanie tych minerałów.
W dzisiejszej żywności boru praktycznie brak.
Silor+B z borem to innowacyjny suplement, który zapewnia aż 70% przyswajalności krzemu. Polecamy!
Komentarze do artykułu: Różnica między żywnością ekologiczną a dzikimi roślinami
Czytelnik
Jeśli chcecie dowiedzieć się prawdy o żywności ekologicznej, luknijcie na ten link: http://www.youtube.com/watch?v=3TUYdT4baS8
Tak poza tym SPUSTOSZENIE pisze się przez "U".