• Era Zdrowia
  • Preparaty Monojonowe Invex Remedies
  • »
  • Preparaty Invex Remedies

Japońskie Natto - fermentowana soja suszona

Data dodania: 2012-10-26 14:13:46, Dodane przez: Agnieszka Biernat
Wyświetlony 27144 razy, Komentarzy: 4
Wrzuć na FacebookWykop!
Japońskie Natto - fermentowana soja suszona
Oryginalny obraz: http://www.bookmice.net/darkchilde/japan/jnatto.html
Natto występuje na liście najzdrowszych produktów na świecie oraz zajmuje pierwsze miejsce w Japonii wśród innych produktów poddanych procesowi fermentacji. Soja jest niemodyfikowana genetycznie, gdyż w Japonii występuje całkowity zakaz modyfikacji. Produkt cieszy się zainteresowaniem nie tylko w krajach wschodu ale również i w Europie ze względu na swoje właściwości zdrowotne: klucz do naszego zdrowia.

Enzym nattokinaza, występujący jedynie w natto, oczyszcza krew, rozpuszcza skrzepy (jest bezpieczniejszym i silniejszym środkiem niż aspiryna), zmniejsza poziom cholesterolu, w wyniku czego obniża zbyt wysokie ciśnienie krwi oraz poziom cukru we krwi, niedopuszczając do poważnych związanych z tym chorób. Natto wspaniale również oczyszcza jelita z nagromadzonych w nich złogów, usuwa substancje toksyczne mogące powodować powstawanie komórek rakowych, przywraca normalną mikroflorę, pomocne jest przy zaparciach (ułatwia wypróżnianie i zapewnia odpowiednią wilgotność i objętość stolca), poprawia przemianę materii, wspomaga odchudzanie. Ponadto zapobiega zatruciu organizmu, którego przyczyną jest zarówno palenie papierosów, jak i spożywanie alkoholu (nie dopuszcza do efektu tzw. kaca). Zawiera dziesięciokrotnie więcej witaminy K niż szpinak, która odgrywa znaczącą rolę przy formowaniu kości, a dzięki witaminie K2 zapobiega osteoporozie. Korzystnie wpływa na poprawę kondycji skóry i włosów. Prócz tego właściwości przeciwstarzeniowe witaminy E pomagają zwalczyć na skórze oznaki upływu czasu. Naturalny estrogen zawarty w sfermentowanej soi pomaga w złagodzeniu skutków menopauzy u kobiet. Jest także idealne dla panów po pięćdziesiątce - chroni bowiem przed przerostem i nowotworami prostaty.

Natto nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Długi proces fermentacji hamuje działanie kwasów organicznych, które występują w niesfermentowanych produktach sojowych. Prócz tego zaletą produktu jest estetyczny wygląd oraz ciekawy smak, różniący się znacznie od natto w tradycyjnej postaci, który nie zawsze odpowiada europejczykom.

Jeśli zatem chcesz być zdrowy, mieć gładszą skórę, szczuplejszą sylwetkę, więcej energii i chcesz dożyć późnej starości natto to produkt, którego potrzebujesz.

Sposób użycia:
Jedna dzienna porcja sugerowana przez producenta to dwie czubate łyżeczki. Można spożywać je bezpośrednio jako chrupki bądź dodawać do jogurtu, maślanki, sałatek.

 
UWAGA!
Podczas spożywania natto należy przyjmować wystarczającą ilość płynów.

 

Komentarze do artykułu: Japońskie Natto - fermentowana soja suszona

Nick:
E-mail:


woycek
2015-07-15 08:04:09
Natto nie jest jedyna odpowiedzia na tzw. choroby cywilizacyjne..
Jak ktos ma watpliwosci i zadaje sobie pytanie "o co tu, kurde, chodzi?" to zapraszam do ksiazki Jerzego Zieby "Czego Ci lekarz nie powie".
Tam jest tona linkow do opracowan naukowych dowodzacych tego, ze nasz system "ochrony zdrowia" mocno zboczyl z kursu i trzeba wziac pewne sprawy (ponownie) w swoje rece.
Polecam tu cytat: "zaden organizm jeszcze nie wpadl w stan chorobowy z powodu braku jakiegokolwiek lekarstwa. Dlaczego wiec lekarz, zamiast szukac brakujacej substancji, podaje nam leki lagodzace tylko objawy?"


cristal1246
2015-04-19 23:00:09
Witam.Wspaniały produkt,ale czy można go zażywać biorąc acekumarol 1 mg. l czy to jest bezpiecza dla mojego zdrowia taka mieszanka.Pozdrawia cristal1246.


kinia
2015-03-23 09:18:32
W sklepach" kuchnie swiata" jest do nabycia


Kazimierz
2015-03-21 20:19:17
Chciałbym się poradzić gdzie można kupic taka sfermentowana soje w sluzie?
pozdrawiam Kazimierz

Artykuły podobne do Japońskie Natto - fermentowana soja suszona:
  • Fermentowane produkty sojowe

    Fermentowane produkty sojowe są bogate w minerały, łatwo przyswajalne białko i witaminy z grupy B, miso i natto usuwają złogi śluzu z organizmu. Białko i inne składniki odżywcze dostarczane są w łatwiejszej do strawienia postaci, gdyż wcześniej zostają wstępnie przetrawione...
  • Warzywa strączkowe - właściwości lecznicze

    Warzywa strączkowe od dawna cenione były ze względu na wysoką zawartość białka i ważną rolę, jaką pełniły w żywieniu całej populacji. Posiadają liczne właściwości lecznicze i wzmacniające.
  • Dlaczego warto jeść miso

    Miso jest doskonałym źródłem białka. Według dr. Akizuki miso zawiera także zrównoważoną ilość wysokiej jakości tłuszczu. Miso zapobiega zatruciu organizmu, którego przyczyną jest zarówno palenie tytoniu, jak i spożywanie alkoholu. Miso zawiera dość znaczną ilość glukozy, prostego cukru, który dostarcza...
  • Kiełki w naszej kuchni

    Fasola mung – wyhodowano ją w Chinach specjalnie w celu pozyskania kiełków . Zawiera najważniejsze witaminy – A, B, C, E oraz wapń, żelazo, fosfor, potas. Obniża poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i nowotworom. Brokuły - najbardziej znane ze swoich...
  • Na tropie GMO

    Czy zawsze wiemy, jaką żywność jemy tak naprawdę: modyfikowaną czy nie? Problem w tym, że organizmy genetycznie modyfikowane rozprzestrzeniają się po cichu. Pyłki transgenicznej kukurydzy lub rzepaku wiatr może przenieść na pole sąsiadów i zapylić ich konwencjonalne uprawy. Inaczej rzecz...
Filmiki podobne do Japońskie Natto - fermentowana soja suszona:

LifeWavePolska.pl - demonstracja Energy Enhancer w Australii

Więcej informacji: www.LifeWave.com/polish/erazdrowia Zapraszamy do kontaktu z Polską Grupą LifeWave. Lekarz z Australii prezentuje jak produkt Energy Enhancer wykonany nano technologią LifeWave natychmiast wpływa na zmianę (więcej...)

Lifewave - czy jest w stanie pomóc na reumatyzm i RZS? | Opinia Video

Więcej informacji: www.Lifewave.com/erazdrowia SZCZEGÓŁY: Wideo zostało nakręcone w trakcie otwartej prezentacji na temat Technologii Lifewave w Katowicach. W trakcie omawiania produktu Icewave do demonstracji zgłosiła się (więcej...)

Koktajl oczyszczający i koktajl na stres wg Doktora Bardadyna

Dr Marek Bardadyn, (www.drbardadyn.com), lekarz i naukowiec, ekspert w dziedzinie żywienia, opracował "DIETĘ STRUKTURALNĄ" polegającą odchudzaniu bez wyrzeczeń oraz efektu jo-jo. Ta dieta odchudzająco - (więcej...)
Kategorie Zdrowia
Zdrowie na e-mail
Podaj swój e-mail:
a będziemy powiadamiać Cię o nowościach
Sklep CzaryMary.pl
Agnieszka Biernat - terapeuta - dietetyk, specjalista ds. profilaktyki i promocji zdrowia.
Właścicielka Gabinetu Dietoterapii (badania genetyczne, testy na nietolerancje pokarmowe, testy zdrowia, porady zdrowotno-dietetyczne, jadłospisy, przepisy, zakupy z dietetykiem, kursy gotowania).

Autorka książek: „Dieta która żywi i leczy” oraz "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!", a także (rozwiń)
Ostatnie komentarze
Zaloguj się! Po co?

Przypomnienie hasła

Adres E-mail*
Na podany aderes email zostanie wysłane nowe hasło!

Szybka Rejestracja

Uwaga! Rejestrując się akceptujesz Nasz Regulamin
Mężczyzna* Kobieta*
Adres E-mail*
Nick*
Imię
Nazwisko
Hasło*
Potwierdź hasło*
Awatar
* Pola wymagane
Statystyki online
Użytkownicy online: 0
Gości online: 0
Ostatnie Artykuły w
Fermentowane produkty sojowe
Japońskie Natto - fermentowana soja suszona Enzym nattokinaza, występujący jedynie w natto m.in., oczyszcza krew, rozpuszcza skrzepy (jest bezpieczniejszym i sil ... Więcej »
Dlaczego warto jeść miso Miso jest doskonałym źródłem białka. Według dr. Akizuki miso zawiera także zrównoważoną ilość wysokiej jako ... Więcej »
Fermentowane produkty sojowe Fermentowane produkty sojowe są bogate w minerały, łatwo przyswajalne białko i witaminy z grupy B, miso i natto usuw ... Więcej »
Popularne Artykuły w
Fermentowane produkty sojowe
Japońskie Natto - fermentowana soja suszona Enzym nattokinaza, występujący jedynie w natto m.in., oczyszcza krew, rozpuszcza skrzepy (jest bezpieczniejszym i sil ... Więcej »
Fermentowane produkty sojowe Fermentowane produkty sojowe są bogate w minerały, łatwo przyswajalne białko i witaminy z grupy B, miso i natto usuw ... Więcej »
Dlaczego warto jeść miso Miso jest doskonałym źródłem białka. Według dr. Akizuki miso zawiera także zrównoważoną ilość wysokiej jako ... Więcej »
Co u nas słychać
Polecamy pod choinkę - ostatni gwizdek! 2013-12-16 15:23:181 Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i Choinka. Czemużby nie sprawić komuś na prezent coś naprawdę zdrowego. \"Troszkę\" już suplementów i zdrowej żywności spróbowaliśmy, mamy wyrobione pewne opinie. Być może będziemy w stanie komuś pomóc w decyzji wyboru czegoś z bardzo szerokiego asortymentu produktów dla zdrowia.