Witam
Zajmuje sie ekologia i ochroną środowiska oraz tematyka zdrowia i zdrowej diety. Miłośników ekologi zapraszam na moja strone www.domzgliny.cba.pli
Artykuły wstawione przez czytelnika Piotr13:
Dobroczynne tłuszcze - Olej lniany
Data dodania: 2011-07-07 14:21:20, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 16361 razy, Komentarzy: 0Kwasy tłuszczowe występujące w oleju lnianym pomagają w przenoszeniu impulsów nerwowych, wpływają też korzystnie na nerwy, sprzyjając leczeniu ich uszkodzeń. Olej lniany pomaga w leczeniu choroby Parkinsona, zwyrodnień układu nerwowego, pomaga przy drętwieniach. Zabezpiecza nerwy przed uszkodzeniami wynikającymi z chorób takich jak cukrzyca czy stwardnienie rozsiane. Olej lniany pomaga leczyć stany zapalne jelit.Reishi w kawie i herbacie
Data dodania: 2011-06-28 20:26:43, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 1866 razy, Komentarzy: 0Polecam produkty które w swoim składzie zawieraja wyciag z grzybów Reishi. Bez chemii i konserwantów. Wspomagaja profilaktyke antynowotworowa oraz wzmacniaja organizm dostarczając cennych składników.Mydło glicerynowe z Reishi
Data dodania: 2011-05-11 06:57:08, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 6659 razy, Komentarzy: 1Tradycyjne mydło jest lepsze od wszelkiego rodzaju nowoczesnych środków myjących. Jednak dzisiejszy skład chemiczny mydeł jest daleki od tego, co używały nasze babki przed 1940 roku. Dawne tradycyjne mydła glicerynowe to jedne z najdelikatniejszych mydeł na rynku, a te które w swoim składzie mają perfumy i środki bakteriobójcze najbardziej podrażniają naszą delikatną skórę.Pielęgnacja jamy ustnej
Data dodania: 2011-05-05 11:59:33, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 9527 razy, Komentarzy: 2Fluorek sodu powszechnie występujący w pastach do zębów jest wysoce trującą substancją. Dlaczego warto używać naturalne pasty? Jak rozpoznać jaką pastę kupujemy? O wszystkim dowiesz się w tym artykule.Miętowe cukierki bez cukru z Reishi
Data dodania: 2011-04-26 01:42:40, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 7270 razy, Komentarzy: 0Cukierki z Reishi pozwalają utrzymać świeży oddech, likwidują kaszel i wpływają korzystnie na Nasze zdrowie. Są bez dodatku cukru, a w swoim składzie dodatkowo zawierają właśnie wyciąg z ganodermy - Reishi. Rząd japoński uznał oficjalnie Reishi jako roślinę leczniczą wspomagającą terapię raka.Kakao - napój bogów
Data dodania: 2011-04-26 01:04:46, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 10890 razy, Komentarzy: 0Roślina kakao na pewno należy do tych pożytków, które mają bardzo wszechstronne lecznicze działanie, a przecież jest to napój bogów, aniołów z Niebios. Ziarno kakaowe zawiera wiele bioaktywnych składników, takich jak polifenole (flawanony, antocyjanidy, flawonole, flawanole izoflawony i flawony), teobrominę, fenyloetyloaminę, anandamidy, fenyloalaninę i tyrozynę. Ziarno kakaowca ma wyższą zawartość flawanoli w porównaniu do innych produktów roślinnych. Dzięki tak bogatej zawartości tych substancji wykazuje bardzo silne działanie antyoksydacyjne.Kawa naturalna
Data dodania: 2011-04-19 00:06:29, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 15743 razy, Komentarzy: 0Częste picie kawy w ciągu dnia dostarcza organizmowi duże dawki kofeiny co wywołuje zwiększają siłę skurczową mięśnia sercowego i wentylację płuc. Powodują gonitwę myśli i ogólne rozbicie myślowe. Nadmiar kofeiny osłabia koncentrację i powoduje trudności z zaśnięciem, bezsenność, drażliwość, niepokój, a nawet lęk czy drżenie mięśniowe.Reishi - poznaj jego właściwości
Data dodania: 2011-04-18 22:43:45, Dodane przez: Piotr13
Wyświetlony 9512 razy, Komentarzy: 1Grzyb Ganoderma lucidum ( powszechnie znany pod nazwą Grzyb Reishi), należy do skarbów medycyny chińskiej. W publikacjach medycznych został sklasyfikowany na pierwszym miejscu spośród 120 roślin mających istotne znaczenie dla organizmu człowieka. Ganoderma zalicza się do grupy leków roślinnych typu „Fu Zhen”, czyli odpowiednika leków immunoterapeutycznych i do grupy leków wzmacniających. Od wielu lat są wysoko cenione jego właściwości antyalergiczne, obniżające ciśnienie, antywirusowe, przeciwbakteryjne, antyoksydacyjne => , zapobiegające wielu schorzeniom.