• Era Zdrowia
  • Preparaty Monojonowe Invex Remedies
  • »
  • Preparaty Invex Remedies

Chlorella i jej zalety

Data dodania: 2010-12-10 22:32:21, Dodane przez: Honia
Wyświetlony 33561 razy, Komentarzy: 6
Wrzuć na FacebookWykop!
Chlorella i jej zalety
Oryginalny obraz: http://tuberose.com/Graphics/ChlorellaCell.jpg
Wejdź do sklepu po zdrowie:
  • Spirulina + Chlorella - naturalne oczyszczenie organizmu
    Tylko: 128.29 zł

    Kup Teraz!

    Spirulina + Chlorella - naturalne oczyszczenie organizmu - Chlorella w bardzo dokładny sposób oczyszcza organizm, pomaga w likwidacji zaparć, wspiera budowanie naturalnej odporności, odmładza organizm, przyspiesza regenerację uszkodzonych tkanek, poprawia fizyczną i psychiczną kondycję organizmu, dodaje sił witalnych. To tylko niektóre z jej wielu zalet.
  • Chlorella 400 tabl.
    Tylko: 44.99 zł

    Kup Teraz!

    Chlorella 400 tabl. - Chlorella w bardzo dokładny sposób usuwa toksyny z organizmu. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne nie wpływając przy tym na florę fizjologiczną. Jest ona również zdolna do pozbywania się z organizmu metali ciężkich. Ponadto jest niezwykle bogata w witaminy i minerały. Wspiera system immunologiczny.
    * Chlorella dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, minerały: fosforu, potasu, magnezu, wapnia (ich koncentracja jest wyższa niż u innych roślin lądowych), pierwiastków śladowych: żelaza, manganu, cynku, molibdenu, miedzi i kobaltu (chelatowe wiązania aminokwasów). Jest bogatym źródłem beta-karotenu (prowitaminy A) która usuwa uszkodzenia skóry powstałe w wyniku działania promieniowania ultrafioletowego, wzmacnia wzrok, zapobiega zaćmie i przeciwdziała rozwojowi rak płuc. Zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa. Niedobór tej witaminy  prowadzi do zaburzeń neurologicznych i upośledzenia sprawności intelektualnej.
    * Jej błona komórkowa składa się z trzech bardzo odpornych warstw ochronnych, które są podstawą oczyszczających właściwości chlorelli. Oczyszcza układ trawienny, zwłaszcza jelito grube; oczyszcza organizm z:
          o toksyn,
          o metali ciężkich (kadm z papierosów, rtęć i pallad z plomb dentystycznych, ołów ze środowiska),
          o chemikaliów (rozpuszczalniki wchodzące w skład wielu produktów kosmetycznych, czyszczących, lakierów czy farb)
          o alkoholu.

Chlorella poprzez swoją unikalną budowę komórkową wiąże je i usuwa z organizmu. Ponadto uszczelnia ścianki jelit dzięki czemu zapobiega wtórnym zatruciom czyli przenikaniu składu stolca do krwiobiegu. W sytuacjach szczególnego nasilenia uwalniania się toksyn z tkanek organizmu (głodówka, intensywne odchudzanie, wizyty w saunie) Chlorella jest niezastąpiona, gdyż absorbując toksyczne związki zapobiega przeciążeniu nerek czy wątroby.

UWAGA!!! Można to zaobserwować na podstawie badań nad kacem. Otóż okazuje się, że w 96% przypadków, testowane osoby mogły uniknąć kaca po zażyciu 4-5 gramów chlorelli przed spożyciem alkoholu.

    * Wspomaga naturalną zdolność obronną organizmu; stymuluje układ odpornościowy; CGF (czynnik wzrostu chlorelli) pobudza produkcję makrofagów, które odpowiedzialne są za pochłanianie i niszczenie szkodliwych substancji, komórek nowotworowych, bakterii i wirusów, powstrzymując  infekcje. Wzmacnia żołądkowo-jelitową błonę śluzową- usprawniając naturalną barierę ochronną przeciw szkodliwym substancją.
    * Wycisza pobudzenie systemu obronnego organizmu, zapobiega destrukcji spowodowanej przez własne przeciwciała. Analizy mikroskopowe dowodzą, że pyłek kwiatowy, kiedy osiada na naszych błonach śluzowych nie jest w 100% substancją naturalną. Jest on skażony szkodliwymi substancjami. Mikstura pyłku kwiatowego z materiałem toksycznym powoduje bardzo silną reakcję systemu immunologicznego. Chlorella łagodzi nadmierne reakcje systemu obronnego i jednocześnie eliminuje metale ciężkie.
    * Wspomaga rozwój pożytecznej mikroflory jelit oraz ich normalną perystaltykę. Chlorelin zawarty w chlorelli działa jak antybiotyk, niszczy bakterie patogenne, wspomagając jednocześnie wzrost i rozprzestrzenianie się przyjaznej flory bakteryjnej. Lactobacilus, najbardziej pożądana w jelitach bakteria namnaża się cztery razy szybciej.
    * Wpływa na tworzenie krwi, wspomaga aktywność białych ciałek krwi i oczyszcza krew. Chlorella jest obecnie najbogatszym  źródłem chlorofilu. Chlorofil, budową strukturalną cząsteczki, jest zbliżony do hemoglobiny. Korzystnie wpływa na proces powstawania czerwonych krwinek, co jest wykorzystywane w leczeniu niedokrwistości. Ponadto, chlorofil wykazuje działanie przeciwbakteryjne, stabilizujące ciśnienie krwi, wzmacniające mięsień sercowy i przyspiesza proces gojenia się ran.
    * Pomaga neutralizować wolne rodniki; odmładza organizm. Poprzez spowalnianie procesu utlenianie się komórek i eliminację wolnych rodników zapobiega przedwczesnemu starzeniu. Zmiatanie wolnych rodników jest także istotne z punktu widzenia profilaktyki chorób nowotworowych.
    * Faktor wzrostu Chlorelli (Chlorella Crowth Factor, CCF) przyspiesza regenerację tkanek, podział i wzrost komórek. Poprawia jakość i stan skóry. Wspomaga ogólną regenerację organizmu. Chlorella przyspiesza proces gojenia się ran (ran pooperacyjnych), regenerację tkanek oraz psychicznego osłabienia towarzyszącego czasowi rekonwalescencji.
    * Obniża kwasowość środowiska wewnętrznego organizmu. Do rozwoju kwasicy może dojść w przebiegu wielu chorób cukrzycy, zatrucia alkoholowego, chorób nerek (niewydolność nerek) i przewodu pokarmowego, płuc, układu sercowo – naczyniowego. Najlepszym sposobem na przeciwdziałanie kwasicy jest spożywanie pożywienia bogatego w chlorofil. Chlorella nadaje się do tego najlepiej.
    * Obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy. Chlorella wiąże cholesterol, umożliwiając jelitom wyeliminowanie jego nadmiaru. W przypadku hypocholesterolemii chlorella sprzyja syntezie cholesterolu w organizmie.
    * Neutralizuje zapach potu, działa na nieświeży oddech. Chlorofil znany jest od dawna ze swych właściwości pochłaniania zapachów.
    * Zapobiega mnożeniu się różnych drobnoustrojów i grzybów. Chlorella  pobudza powstawanie interferonu (glikoproteid), który hamuje proces produkcji białek wirusowych i bakteryjnych. Grzyby pasożytujące w jelitach powodują silną koncentrację szkodliwych substancji. W przypadkach zagrzybienia przewodu pokarmowego chlorella przynosi efekty na kilku poziomach: wzmacnia system immunologiczny, wiąże i eliminuje metale ciężkie, które sprzyjają rozwojowi grzybów, a także poprzez oddziaływanie zbliżone do probiotyku.
    * Chlorella zawiera aminokwas tryptofanę, z którego produkuje się serotonina, hormon radości i szczęścia. Niski poziom serotoniny jest głównym powodem depresji i zmęczenia. Chlorella zażyta wieczorem przetwarza serotoninę na melaninę dzięki temu szybciej się wysypiamy.

Wskazania:

    * podczas stosowania diety odchudzającej czy wegetariańskiej,
    * trądzik, wysypki, stany zapalne skóry, egzemy, źle gojące się rany, uszkodzenia skóry (oparzenia różnego rodzaju),
    * regeneracja i rekonwalescencja organizmu narażonego na długotrwały stres lub inne obciążenia,
    * po zabiegu operacyjnym, napromieniowaniu; dla osób wystawionych na długotrwałe zanieczyszczenie środowiska,
    * profilaktyka przeciwnowotworowa,
    * pomocna w schorzeniach chronicznych, takich jak:
          o reumatyzm,
          o artretyzm,
          o cukrzyca,
          o zaburzenia ciśnienia,
          o zaburzenia trawienia i wchłaniania,
          o jak również w wirusowych czy bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.

Ludziom nadwrażliwym mogą pojawić się pryszcze, trądzik, opryszczki lub wysypka. Są to przejawy powrotu równowagi wewnętrznej, kiedy ciało ponownie aktywnie wydziela składniki toksyczne. Nie chodzi o alergię, ale przejawy oczyszczania.

Komentarze do artykułu: Chlorella i jej zalety

Nick:
E-mail:


adee
2017-03-19 13:03:09
Bo glownie pochodzi z Chin dostepna jest organiczna wersja ok 100 tabletek powinno kosztowac w okolicy 50zl za dobra jakosciowo


zbyszek
2016-04-22 11:13:26
chlorella nie zawiera wit. b12 tylko jej analog i nie moze byc źródlem wit. b12 !!!
Nie wprowadzajcie ludzi w błąd !!!


Monia
2016-02-03 09:38:26
Zgadza się, że trzeba uważać co się kupuje, bo niektóre to mieszanki różnych rzeczy, które niekoniecznie mogą na nas działąć pozywtywnie. Polecam sobie przeczytać o tym artykuł: http://www.naturalnews.com/039145_chlorella_heavy_metals_lab_tests.html
Ja osobiście kupuje zawsze PurellaFood, bo mają oni Chlorelle z Korei, czyli tą w najczystrzej postaci, a dla mnie to najważniejsze!


Monia
2016-02-03 09:38:26
Zgadza się, że trzeba uważać co się kupuje, bo niektóre to mieszanki różnych rzeczy, które niekoniecznie mogą na nas działąć pozywtywnie. Polecam sobie przeczytać o tym artykuł: http://www.naturalnews.com/039145_chlorella_heavy_metals_lab_tests.html
Ja osobiście kupuje zawsze PurellaFood, bo mają oni Chlorelle z Korei, czyli tą w najczystrzej postaci, a dla mnie to najważniejsze!


ola
2015-12-02 16:46:40
Hey
Tylko że 90% chlorelli na polskim rynku tu chińszczyzna o bardzo kiepskiej jakości. Bardzo często nie ma nawet rozbitej ściany komórkowej co sprawia, że w ogóle nie jest przyswajana przez nasz organizm. Owszem chlorella jest na prawdę świetnym suplementem, ale warto wyselekcjonować tą bardzo dobrej jakości inaczej, to pieniążki wyrzucone w błoto. Nie chcę robi nikomu reklamy, ale Rainforest Foods ma doskonałą chlorelle, w dobrej cenie można ją kupić np. na ecoswiat.pl
Pozdrawiam


Kasia
2015-10-01 09:54:18
Polecam Chlorelle Bio. Piłam ją regularnie i bardzo poprawiła mi się kondycja, lepsza sprawność nie tylko fizyczna ale również umysłowa. Kupuję tutaj https://www.suplementybio.pl/chlorella-tabletki-240 .

Artykuły podobne do Chlorella i jej zalety:
  • Zalety Chlorelli jako dodatku do codziennej diety

    Chlorella stanowi jedyną w swoim rodzaju substancję wszechstronnie oczyszczającą. Walory zdrowotne, jakie zapewnia nam Chlorella można wymieniać bez końca. Jest ona obecnie najczęściej stosowanym suplementem, m.in. jako dodatek do, zup, koktajli, smoothies, itp. Niemal natychmiast po spożyciu Chlorelli odczuwamy, wzmocnienie,...
  • Metale ciężkie - jak się oczyścić?

    Do najniebezpieczniejszych metali cięzkich należą m.in. rtęć, kadm, arsen, tal, ołów, aluminium i nikiel. Te metale osadzają się w narządach wewnętrznych, komórkach i są bardzo trudne do zmetabolizowania. Ponadto wywołują wiele powikłań zdrowotnych i schorzeń, które niekiedy trudno sklasyfikować, a...
  • Świątecznie i zdrowo - zapraszamy do sklepu

    Chlorella i spirulina - dwie magiczne rośliny z podwodnego świata, algi wyglądem i zapachem może niezbyt przyciągające, ale jednak zbawienne dla ludzkiego organizmu. Z myślą również o Was odkryliśmy sklep, a w nim te wartościowe algi, oraz wiele innych zdrowotnych...
  • Olej Kokosowy

    Kokos jest źródłem wielu witamin, minerałów, błonnika i jest bardzo pożywny. Spożywanie go jest bardzo korzystne dla zdrowia. Sam olej kokosowy posiada o wiele większe właściwości lecznicze niż jakikolwiek inny tłuszcz spożywczy. W Azji jest też stosowany w medycynie tradycyjnej....
  • Witamina A

    Jednym z najlepiej rozpoznanych niedoborów naszych czasów jest niedobór witaminy A. Jego przyczyną jest nie tylko niedostateczne spożycie bogatych w tę witaminę zielonych i żółtych warzyw. Duże ilości witaminy A znajdują się w zwierzęcej wątrobie, lecz obecnie jej spożywanie może...
Filmiki podobne do Chlorella i jej zalety:

The Wonders of Chlorella

benefits of Chlorella

Terapie naturalne w SM - Agnieszka Biernat - 12.02.2015

Stwardnienie rozsiane. Jedna z chorób autoimmunologicznych według medycyny klasycznej polegająca na zaniku osłonek mielinowych atakowanych przez nasz własny układ odpornościowy. Inne z teorii: niektórzy naukowcy (więcej...)

Ekologiczne warzywa i owoce

Ładne nie zawsze znaczy dobre. Tak jest przede wszystkim w przypadku warzyw i owoców wystawianych na sklepowych półkach. Piękne, dorodne okazy kuszą nas swoją (więcej...)
Kategorie Zdrowia
Zdrowie na e-mail
Podaj swój e-mail:
a będziemy powiadamiać Cię o nowościach
Naturalne Zdrowie i Suplementy
Agnieszka Biernat - terapeuta - dietetyk, specjalista ds. profilaktyki i promocji zdrowia.
Właścicielka Gabinetu Dietoterapii (badania genetyczne, testy na nietolerancje pokarmowe, testy zdrowia, porady zdrowotno-dietetyczne, jadłospisy, przepisy, zakupy z dietetykiem, kursy gotowania).

Autorka książek: „Dieta która żywi i leczy” oraz "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!", a także (rozwiń)
Ostatnie komentarze
Zaloguj się! Po co?

Przypomnienie hasła

Adres E-mail*
Na podany aderes email zostanie wysłane nowe hasło!

Szybka Rejestracja

Uwaga! Rejestrując się akceptujesz Nasz Regulamin
Mężczyzna* Kobieta*
Adres E-mail*
Nick*
Imię
Nazwisko
Hasło*
Potwierdź hasło*
Awatar
* Pola wymagane
Statystyki online
Użytkownicy online: 0
Gości online: 0
Ostatnie Artykuły w
Chlorella
Zalety Chlorelli jako dodatku do codziennej diety Chlorella stanowi jedyną w swoim rodzaju substancję wszechstronnie oczyszczającą. Walory zdrowotne, jakie zapewnia n ... Więcej »
Chlorella i jej zalety Wspomaga rozwój pożytecznej mikroflory jelit oraz ich normalną perystaltykę. Chlorelin zawarty w chlorelli działa j ... Więcej »
Popularne Artykuły w
Chlorella
Chlorella i jej zalety Wspomaga rozwój pożytecznej mikroflory jelit oraz ich normalną perystaltykę. Chlorelin zawarty w chlorelli działa j ... Więcej »
Zalety Chlorelli jako dodatku do codziennej diety Chlorella stanowi jedyną w swoim rodzaju substancję wszechstronnie oczyszczającą. Walory zdrowotne, jakie zapewnia n ... Więcej »
Co u nas słychać
Polecamy pod choinkę - ostatni gwizdek! 2013-12-16 15:23:181 Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i Choinka. Czemużby nie sprawić komuś na prezent coś naprawdę zdrowego. \"Troszkę\" już suplementów i zdrowej żywności spróbowaliśmy, mamy wyrobione pewne opinie. Być może będziemy w stanie komuś pomóc w decyzji wyboru czegoś z bardzo szerokiego asortymentu produktów dla zdrowia.