Na tych stronkach znajdziesz słowo kluczowe: ZieloneSkład Młody jęczmień jest przerabiany na tyle oszczędnie, że zawiera całą skalę żywych enzymów. Aktywność enzymatyczna została zmierzona u 20 znanych enzymów, takich jak np.dysmutaza nadtlenkowa, katalaza, cytochromoksydaza i inne. Unikalne składniki Młody jęczmień w porównaniu z pszenicą zawiera 25 razy więcej potasu, 37 razy więcej wapnia, więcej niż dwa razy magnezu, 5 razy więcej żelaza, ale o połowę mniej fosforu - pierwiastka, który znajduje sią w większości pokarmów. Zawiera także znaczącą ilość manganu i cynku. Młody jęczmień przywraca kwasowo- zas...
Chińscy badacze potwierdzili nie aż tak nowy fakt dotyczący właściwości chemicznych zielonej herbaty. Ma tendencję do wpływania na komórki mózgowe, które odpowiadają za rozwój pamięci oraz uczenia przestrzennego.Profesor Yun Bai z Third Military Medical University z Chongqing w Chinach, wraz ze swoim zespołem badawczym, skupił się na organicznym związku chemicznym o nazwie galusan epigallokatechiny, który jest bardziej znany pod skrótem EGCG. Jest to przeciwutleniacz, który w znacznej ilości występuje właśnie w zielonej herbacie i jest 100 razy silniejszy niż witamina C.„Zielona herbata jest bardzo popularnym napojem na ca...
Zielone koktajle, shakes to nic innego jak rodzaj napoju, który przygotowuje się na bazie owoców, a przede wszystkim zielonych warzyw takich jak; sałata, kapusta włoska, nać selera i pietruszki, szpinak, szczaw, zielone części gorczycy, mniszek lekarski, liście botwinki, jarmuż, różne kiełki, rzeżucha, wodorosty, algi, młoda trawa pszeniczna i jęczmienna, kapusta zielona i biała, kapusta pekińska, szparagi, brokuły, rukola i inne .
Co odróżnia ten rodzaj napoju od innych?
Odpowiedź brzmi; duża dawka chlorofilu, enzymów, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, jak również prowitaminy A, witaminy z grupy B or...