Na tych stronkach znajdziesz słowo kluczowe: SubstancjeCzy szminka znanej marki może być trująca? Jak w rzeczywistości działają kosmetyki, których używamy na co dzień? Jedna z amerykańskich organizacji przyjrzała się bliżej praktykom koncernów kosmetycznych.Amerykańska organizacja non-profit, zajmująca się bezpieczeństwem kosmetyków (safecosmetics.org) tropi i odkrywa to, czego nigdy nie dowiemy się z kolorowych reklam, a mianowicie - co w rzeczywistości zawierają "upiększacze", których używamy na co dzień. Czy ich skład prezentuje się równie doskonale jak atrakcyjne opakowanie?Okazuje się, że nie do końca, a grzechy i przewinienia o dalekosiężnych konsekwencjach zdarzają się najwięks...
PARABENY - to konserwanty, które przedłużają życie kosmetyków, są to estry kwasu parahydroksybenzoesowego. Znajdziecie je nie tylko w kremach i szamponach, ale także w produktach spożywczych - ciastach, sokach owocowych, mrożonkach i dżemach.Zadaniem parabenów jest niedopuszczanie do powstawania pleśni i blokowanie rozwoju drobnoustrojów. Dzięki temu wyroby mogą spokojnie leżeć na sklepowych półkach i zachowywać swoją świeżość oraz wątpliwą jakość.Amerykańska Agencja Żywności i Leków podaje, że człowiek ważący 60kg, wchłania dziennie około 76mg parabenów, z czego aż 50mg pochodzi z kos...
SOLE ALUMINIUM – to substancje toksyczne. Są to sole tego samego metalu, z którego produkowane są puszki, folie i… samoloty!Znajdziesz je w kremach do opalania oraz dezodorantach i innych produktach blokujących gruczoły potowe.Ich zadaniem jest niwelowanie pocenia się i neutralizacja nieprzyjemnego zapachu.Pot i jego odór nie mogąc wydostać się z organizmu zostają w nim i zatruwają go od środka. Sole aluminium przenikają przez skórę i kumulują się w organizmie.Stosowanie antyperspirantów z solami aluminium może doprowadzić do zapalenia gruczołów łojowych i potowych oraz silnego podrażnienia i wysuszenia sk...
W naturalnym środowisku wszystkie zwierzęta jedzą żywy pokarm, taki jakiego dostarcza im natura. Tylko ludzie gotują pożywienie i tylko ludzie cierpią na szeroko rozpowszechnione choroby i dolegliwości. Te osoby, które odżywiają się głównie żywym pożywieniem, są bardziej czujne, myślą jaśniej i bardziej logicznie i stają się bardziej aktywne. A co najbardziej istotne, osoby odżywiające się żywym pożywieniem stają się często wolne od chorób.
Gotowanie jest procesem niszczenia żywności i to już od momentu, gdy zosta...