Żywność ekologiczna - z czym to się je | ||
Dodaj do playlisty | Udostępnij | Wyświetlony 2209 razy |
Film w przystępny sposób opowiadający o żywności ekologicznej. Przygotowany w ramach akcji prozdrowotnej na Olimpiadę Promocji Zdrowego Sposobu Życia.
Krzem i bor są niezbędne w funkcjonowaniu i regeneracji układu chrzęstno-szkieletowego.
Ok. 90% populacji ludzkiej cierpi na niedobór krzemu i zakwaszenie organizmu.
Bez krzemu nie ma odporności, nie ma życia. Skóra traci elastyczność i zdolność pełnej regeneracji (np. blizny po ranach, długie gojenie się ran).
Kiedy się zranimy, nasz organizm wysyła swoje całe "wojsko krzemowe" dzięki czemu nasze ciało regeneruje się.
Czy pomyśleliście co dzieje się, gdy brakuje nam krzemu?
Bor wpływa na szyszynkę, na potencjał intelektualny, decyzyjność i percepcję.
Bor stymuluje witaminę D3. Niedobór boru obniża przyswajalność wapnia, miedzi i magnezu. Wzmaga wydalanie tych minerałów.
W dzisiejszej żywności boru praktycznie brak.
Silor+B z borem to innowacyjny suplement, który zapewnia aż 70% przyswajalności krzemu. Polecamy!
Żywność ekologiczna - z czym to się je | ||
Dodaj do playlisty | Udostępnij | Wyświetlony 2209 razy |
Komentarze do filmiku: Żywność ekologiczna - z czym to się je