Cud owocu Noni | ||

Owoce Noni rosną na drzewie zwanym «Morinda citrifolia» (z rodziny z Rubiaceas), który występuje obficie w południowych regionach Pacyfiku (Tahiti i jej wyspy) oraz w niektórych innych krajach tropikalnych. W ciągu dwóch lat może osiągać do 25 metrów wysokości.
Drzewo wydaje kwiaty przez cały rok. Owoce mają bardzo ostry zapach podczas dojrzewania i są również znane jako "owoce serowe".
Owoce noni, które w stanie dojrzałym mają rozmiar awokado przechodzą trzy etapy dojrzałości:
1. Zielony etap, gdy owoc jest twardy jak kamień.
2. Żółty etap, gdy owoce są nadal mocne.
3. Final "biały lub szary" etap dojrzałości, gdy owoc jest bardzo miękki, pełen soku i może łatwo się kruszyć.
W końcowym etapie, owoce zbiera się i prasuje do wytworzenia jak największej ilości soku.
Zarówno owoce jak i sok z Noni to znaczna część ich stylu życia. Noni zawsze zajmowało szczególne miejsce w medycynie tradycyjnej Tahiti. Sok Noni jako potężny środek został przyjęty przez społeczność międzynarodową w 1995 roku, najpierw w USA, potem w Azji i wreszcie w Europie. Liczne badania były prowadzone na całym świecie i potwierdzają one niesamowite i niepowtarzalne korzyści płynące z tego owocu.
Włącz sok Noni Bio firmy Naturel Tahiti do diety już dziś i zacznij czerpać następujące korzyści:
• poprawa systemu odpornościowego
• likwidacja wolnych rodników
• neutralizacja toksyn
• silne właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe
• działanie przeciwutleniające - rewelacyjny antyoksydant
• naturalny środek przeczyszczający
Sok jest tłoczony na zimno w czasie 24 godzin od momentu osiągnięcia przez owoce stadium dojrzałości. Następnie jest poddawany specjalnej filtracji (tzw. Tangential Flow Filtration) celem uzyskania stabilności i czystości mikrobiologicznej. Filtr z porami o średnicy 0,2 mikrometra oczyszcza sok z bakterii i innych drobnoustrojów. Dzięki temu sok nie fermentuje i jest bezpieczny dla zdrowia konsumenta. Filtracja taka służy również polepszeniu specyficznych dla noni walorów smakowych (redukcja gorzkiego smaku). Dzięki temu procesowi nieprzyjemny smak noni staje się bardziej znośny dla podniebienia bez utraty właściwości terapeutycznych soku.
Sok z noni Tahiti Naturel uzyskał pozytywną opinię Europejskiej Komisji Zdrowia i Ochrony Konsumenta (SANCO) oraz certyfikaty produktu organicznego instytutu ECOCERT SAS F32600 oraz BCS-Öko jako potwierdzenie jego najwyższej jakości.
Sok Noni firmy Tahiti Naturel jest wykonany wyłącznie z owoców noni - nie proszku, pulpy, koncentratu lub innych produktów ubocznych. Tu możesz doświadczyć korzyści soku noni o pełnej mocy.
Wiele produktów jest osłabionych dodatkami, takimi jak woda, cukier, itp. Tutaj skorzystasz z pełnej natury bez zbędnych wypełniaczy.
Komentarze do artykułu: Cud owocu Noni