Detoks Nerek | ||

Neera - naturalny syrop z drzewa klonowego - 1L - Unikalność Naturalnego Syropu z Drzew polega na bogatej i zrównoważonej zawartości minerałów. Syrop klonowy jest bogaty w mangan i cynk, dwa minerały, które w syropie palmowym występują tylko w śladowych ilościach. Z kolei, syrop palmowy zawiera duże ilości potasu i wapnia, dwóch pierwiastków koniecznych do prawidłowego funkcjonowania komórek i stąd ważnych dla procesu oczyszczania organizmu. Kiedy syropy wymiesza się w odpowiednich proporcjach, otrzymujemy wyjątkowy, życiodajny nektar. Doskonały do kuracji oczyszczającej nerki.
Zalecenie:
Słabe krążenie, zatrzymanie wody w organizmie.
Poza oczyszczaniem toksyn z nerek, miksturka pomoże rozrzedzić wszelkiego rodzaju śluz w górnych drogach oddechowych jak i zatokach.
Co potrzeba:
* dwie cytryny lub limonkę i cytrynę (preferowana ekologiczna i nie woskowana)
* szczypta papryczki cayenne
* szklanka filtrowanej wody, może być ciepła lub zimna
* syrop klonowy do posłodzenia
Wykonanie:
Dobrze jest użyć wyciskarki albo sokowirówki do uzyskania soku z cytryny bądź limonki ponieważ ich skórki zawierają wiele niezbędnych olejków. Dodajemy wodę i szczyptę pieprzu. Jeśli mikstura okaże się za kwaśna do wypicia, można użyć troszkę syropu klonowego.
Nie używamy cukru bądź miodu!|
Po wypiciu takiej miksturki zalecane jest nie jeść do ok pół godziny.
Przeciwwskazania:
Jeśli ktoś ma problemy z kwasem żołądkowym, refluksem to powinien użyć tylko połowę cytryny lub jako zamiennik użyć naturalnego octu z jabłek.
Przy każdej detoksykacji organizmu musimy pamiętać o piciu jak największej ilości płynów, nie kawy, herbaty czy napojów słodzonych, ale wody! Dobrze jest wyrobić sobie mały nawyk i mieć butelkę z wodą zawsze koło siebie, czy to w torebce, czy w samochodzie!
Komentarze do artykułu: Detoks Nerek
Yanka
mcaron
rafal
Pozdrawiam geniuszy,którzy zażywają na czczo papryczki i ocet.
Życze sraki i wrzodów.....
Jola
Bardzo bym prosiła o przepis na dobry ocet jabłkowy domowej roboty.
Podobno dobrze jest też pić herbatkę ziołową przygotowaną z półtorej łyżki świeżej natki z pietruszki ,zalanej wrzątkiem i pozostawionej do zaparzania przez 30 minut. Taką herbatkę pić 3 razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem. Pozdrawiam . Jola
Tamma
Tylko co do skórki cytryn czy limonek to tylko biała część spod cienko obranego owoca. Najpierw należy owoce moczyć 3 min w wodzie z octem, potem 3 min w wodzie z solą. Ta informacja dotyczy wszystkich owoców i warzyw jakie zamierzamy spożywać. W ten sposób obmywamy je z konserwantów, bakterii ( np. coli) i toksyn
Norbert504
Honia
Toni
Misiek
maskarade
jack