Na tych stronkach znajdziesz słowo kluczowe: OrganizmuZapraszamy na cykl wykładów prozdrowotnych, które odbędą sie w ramach festiwalu dla kobiet pod hasłem Progressteron. Warsztaty odbędą się 30 marca i 5 kwietnia we Wrocławiu. A oto szczegóły:
Zakwaszenie organizmu – utajony wróg zdrowia i dobrego samopoczucia
Podczas wykładu poruszymy kwestie:
1. Ph Twojego ciała
2. Objawy zakwaszenia organizmu
3. Przyczyny zakwaszenia organizmu :
A) dystresy (negatywna forma stresu)
B) ulegania nałogom (alkohol, papierosy, kawa, nikotyna)
...
Krzem i bor są niezbędne w funkcjonowaniu i regeneracji układu chrzęstno-szkieletowego.
Ok. 90% populacji ludzkiej cierpi na niedobór krzemu i zakwaszenie organizmu. Bez krzemu nie ma odporności, nie ma życia. Skóra traci elastyczność i zdolność pełnej regeneracji (np. blizny po ranach, długie gojenie się ran).Kiedy się zranimy, nasz organizm wysyła swoje całe "wojsko krzemowe" dzięki czemu nasze ciało regeneruje się.Czy pomyśleliście co dzieje się, gdy brakuje nam krzemu?
Bor wpływa na szyszynkę, na potencjał intelektualny, decyzyjność i percepcję. Bor stymuluje witaminę D3. Niedobór boru obniża przyswajalność wapnia, mie...
Do najniebezpieczniejszych metali ciężkich należą m.in. rtęć, kadm, arsen, tal, ołów, aluminium i nikiel. Te metale osadzają się w narządach wewnętrznych, komórkach i są bardzo trudne do zmetabolizowania. Ponadto wywołują wiele powikłań zdrowotnych i schorzeń, które niekiedy trudno sklasyfikować, a także trudno zobaczyć przyczyny tych schorzeń. Jeśli ktoś ma pewne dolegliwości, a standardowe testy i badania medyczne nie wykazują odchyleń od normy, może to być oznaką skumulowania się metali ciężkich, niekiedy też toksyn bądź niewykrytych pasożytów. Mogą występować też te czynniki jednocześnie.
...
Dieta doktora Maxa Gersona polega na dostarczaniu organizmowi porządnej dawki witamin, soli mineralnych i enzymów za pośrednictwem świeżych owoców, warzyw i soków.Dopiero wtedy możemy pozbyć się z organizmu wszystkich niebezpiecznych toksyn. Dieta wzięła się stąd, że dostrzeżono istotne znaczenie zanieczyszczeń, które przedostają się do naszego organizmu dla aktywności układu odpornościowego.Wszystko wzięło się stąd, że w młodości Max Gerson cierpiał na migreny i dzięki odpowiednio skomponowanemu jadłospisowi potrafił się z nich całkowicie wyleczyć – głównie za sprawą świeżych owoców i warzyw, a zupełnie bez udz...
Źródło:
Przykład 1:
Lekarka, 28 lat, stadium zwiotczenia skóry, po porodzie zapadła na chorobę dróg żółciowych. Mimo sześciomiesięcznego leczenia przez znanych lekarzy nie nastąpiła poprawa; stale utrzymują się bóle, niezdolność do pracy, 15 kg utraty wagi, całkowita degradacja stanu zdrowia. W przypływie zwątpienia chwyciła się ostatniej szansy ...
Natalia Rose, autorka książki to certyfikowana dietetyczka kliniczna, od kilkunastu lat prowadzi prywatną praktykę; twórczyni diety detoksykacyjnej oraz dyrektor ds. odżywiania w Elizabeth Arden Spa przy Piątej Alei w Nowym Jorku. Jej książki i filozofię życiową prezentowano w wielu czołowych publikacjach prasowych. Brała ona udział również w programach telewizyjnych.„Oczyszczanie organizmu dla kobiet” to książka nie tylko o diecie, o tym jak za pomocą diety oczyścić swój organizm, ale również pokazuje ona jak oczyścić siebie poprzez zmianę stylu życia, wprowadzenie ćwiczeń fizycznych, ruchu, relaksu, nieskomplikowanych medytac...
Spirulina to niebiesko-zielone algi, mikroskopijne żyjątka o nitkowatym kształcie. Nazwa spirulina pochodzi od ich spiralnego wyglądu (spirulina - łacińska nazwa - spirala lub helix). To niesłychane, ale naukowcy podają, że zamieszkuje ziemię od 3,5 biliona lat. Już od tysiącleci znali ją Azjaci i Afrykańczycy, a także takie starożytne cywilizacje jak Majowie i Aztekowie. Jest potężnym źródłem składników odżywczych i stanowi jeden z największych naturalnych suplementów tzw. superfoods - super żywność.
Spirulina zawiera:
Proteiny 56-65% Węglowodany 17-25% Tłuszcze 4-6% Minerały 8-13% Woda 3-6%
...