Na tych stronkach znajdziesz słowo kluczowe: MoreliLetril, powszechnie znany jako witamina B17 lub amigdalina, jest naturalnym czynnikiem antyrakowym występującym w ponad 1200 gatunkach roślin, a w szczególności w pestkach owoców, takich jak morele, brzoskwinie, śliwki i jabłka, pochodzących z rodziny różowatych. Jest to dwuglukozyd z rodnikiem cyjanowym, który jest wysoce bioprzenikliwy. Znaczy to, że łatwo przenika przez błonę komórki i łatwo osiąga wewnątrz niej wysokie stężenie. Komórki raka, bez względu na jego rodzaj, zwane są jako trofoblasty. Te komórki zawierają dużą ilość enzymu zwanego betaglukozydazą, nazywanego inaczej enzymem odblokowującym. W reakcj...
Oto krótki artykuł o tym jakie pestki spożywać i na co zwracać uwagę przy ich nabyciu, zwłaszcza że coraz wiecej pojawia sie ich na rynku i co raz wiecej pytań na ten temat się pojawia.
Mówiąc pestki mamy na myśli gorzkie pestki/ jądra z moreli, które w swoim składzie zawierają dużą dawkę naturalnej witaminy b17.
Słodkie pestki moreli nie mają żadnych właściwości, natomiast są stosowane na skalę masową w przemyśle spożywczo-gastronomicznym.
Na co zwracać uwagę przy zakupie:
Muszą to być gorzkie pestki/ nasiona moreli
Powinny to być organiczne pe...
Witamina B17 (laetrile) od lat w medycynie alternatywnej odnosi niewiarygodnie skuteczne działanie w leczeniu nowotworów i profilaktyce przeciwko rakowi. W grudniu 2000 roku australijskie gazety donoszą,, że naukowcy w Londynie odkryli “naturalny system produkujący cyjanek potasu, wytwarzany przez rośliny”, którego zadaniem byłoby lokalizowanie i niszczenie tumorów rakowych u ludzi. Chociaż badacze przedstawiają kassawe, jako roślinne źródło cyjanku aktywnie niszczącego tumory, to KCN zawarty w kassawie jest dokładnie taki sam jak i ten znajdujący się w pestkach moreli, czyli źródle zniesławionej i zakazanej wita...