Na tych stronkach znajdziesz słowo kluczowe: B12Poniżej przedstawiamy wywiad ze współpracującą z nami panią Agnieszką Biernat - terapeutą - dietetykiem, specjalistą ds. profilaktyki i promocji zdrowia. Właścicielką Gabinetu Dietoterapii (badania genetyczne, testy na nietolerancje pokarmowe, testy zdrowia, porady zdrowotno-dietetyczne, jadłospisy, przepisy, zakupy z dietetykiem ,kursy gotowania). Pani Agnieszka jest też autorką książek: „Dieta która żywi i leczy” oraz "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!", a także programów i wywiadów radiowych oraz telewizyjnych, artykułów i wywiadów prasowych.
H.G.: Pani Agnieszko, mamy już czas nowalijek i owoców sezonowych...
Zbliżają się Mikołajki i święta Bożonarodzeniowe! Szukasz idealnego prezentu dla bliskiej Ci osoby? Spirulina 2000 sztuk w pięknym świątecznym opakowaniu to świetny pomysł na podarunek. Spraw też sobie prezent i ciesz się mocą Spiruliny przez cały rok!
Gdy przed 40 laty dokonano ponownego odkrycia bogatego w substancje odżywcze glonu o nazwie Spirulina platensis, nikt nie przypuszczał, że w tak zawrotnym tempie stanie się on hitem najpierw w Japonii, później w USA i całej Europie. Dziś spirulina jest ceniona na całym świecie, przez miliony ludzi dbających o swoje zdrowie. Powód jej popularności jest oczywisty: spośród 30 000 do tej pory od...
Zalety chlorelli
Dbałość o zdrowie, idealną sylwetkę i dążenie do obniżenia wieku biologicznego to podstawowe zadania dla osób w każdym wieku. Miliony toksyn krążących w naszym organizmie szkodzą zdrowiu, samopoczuciu i urodzie. Część z nich dostaje się ze środowiska zewnętrznego, ale większość powstaje w jego wnętrzu. To, jak organizm radzi sobie z usuwaniem toksyn, a także z odżywianiem wszystkich swoich tkanek, w dużej mierze zależy od prawidłowego funkcjonowania jednego, bardzo ważnego organu: jelit. Zdrowe jelita są drożne, wolne od złogów i odpowiednio „szczelne”, o mocnych, gładkich i dobrze umięśnionych tkankach. Zawierają ...
Co warto jeść, a czego nie warto, by dostarczyć sobie odpowiednie ilości żelaza? Dieta wegetariańska nie przekreśla tej możliwości, gdyż obfituje w sporo produktów, które nie tylko dostarczają tego niezbędnego składnika, lecz także ułatwiają jego wchłanianie. Wśród witamin i minerałów niezbędnych w tworzeniu hemoglobiny wymienić należy: żelazo, kwas foliowy, witaminę C oraz B12. W tym tekście zajmę się szczególnie tym pierwszym. Żelazo w pożywieniu posiada 2 formy – hemową i niehemową. Uważa się, że forma hemowa jest tą lepiej przyswajalną, niestety znajduje się ona jedynie w produktach odzwierzęcych – główni...