Na tych stronkach znajdziesz słowo kluczowe: AlergiaAmaranthus - święta roślina Inków i Azteków, obdarzona wysoką wartością odżywczą, cennymi właściwościami dietetycznymi, a nawet leczniczymi - może być wartościowym komponentem piekarskich wyrobów specjalnych, przeznaczonych m.in. dla wegetarian, alergików, chorych na celiakię, ze schorzeniami miażdżycowymi, rekonwalescentów i sportowców. Amaranthus czyli szarłat należy do najstarszych roślin uprawianych na świecie. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie, Majowie i Aztekowie.Odkrycia archeologiczne wykazały, że amaranthus występował już 4000 lat p.n.e. w różnych częściach świata: nad jeziorem Atacama w Południowej...
Zapraszamy na cykl wykładów prozdrowotnych, które odbędą sie w ramach festiwalu dla kobiet pod hasłem Progressteron. Warsztaty odbędą się 30 marca i 5 kwietnia we Wrocławiu. A oto szczegóły:
Zakwaszenie organizmu – utajony wróg zdrowia i dobrego samopoczucia
Podczas wykładu poruszymy kwestie:
1. Ph Twojego ciała
2. Objawy zakwaszenia organizmu
3. Przyczyny zakwaszenia organizmu :
A) dystresy (negatywna forma stresu)
B) ulegania nałogom (alkohol, papierosy, kawa, nikotyna)
...
Kto z nas nie lubi lodów? Komu nie kojarzą się ze słońcem, latem , wakacjami, wypoczynkiem? W upalne dni to największy dziecięcy /i nie tylko/ smakołyk. Zajadamy się nimi, traktujemy je jak delicje, coś co poprawia nam nastrój, zaspokaja nasze zachcianki na słodkości i przynosi chwilowe ochłodzenie w upalny dzień.Czy wkładając do ust porcję lodów zastanawiamy się, ile w niej jest śmietany, cukru,wanilii, owoców, orzechów, migdałów, czekolady i innych z pozoru zdrowych składników?Lody produkowane przemysłowo to mieszanina białek mleka, cukru, tłuszczu i innych substancji nadających określony smak, kolor, czy zapach, a owoce czy orzechy ...
Nazwa substancji chemicznej
Nazwa preparatu
...